Diszállatok, és szobanövények bemutatása
Itt megtudhatsz mindent a diszállatokról és szobanövényekről
MENÜ

A házimacska

 

A házimacska szinte a világ bármely pontján megtalálható. A macska egyiptomban, szent állat. A macskák rendkivüli teremtméyek. Jellemző rájuk a fényvisszaverő szemek. A macska este is jóül lát, tehát nem gond neki otthonunkban a nap 24 órájában közlekedni.

A macskának szüksége van a társaságra. Ha a macska szeretetre, vagy egyszerűen csak simogatásra vágyik, simul az emberekhez. De ugyan ez a tulajdonság az ételkérésnél is megvan.

A macska ha cirógatva van dorombol. A dorombolás a macska egy aranyos tulajdonsága, amellyel megszeretteti magát az emerekkel. A macska a legjobban a füle mögött és a fejét szereti ha simogatják.

A macska fürge állat. A lábain a körmöket könnyen irányitani tudja. a macska ha védekezik akkor ereszti ki a körmeit, avagy sziszegő hangot ad ki, és továbbáll.

A macska egy évben 2× ellik. Párzáskor a kanmacska a nőstény szemét kikaparhatja.

 

Étrend: gyári macskaeledel, konzervek, különféle granulátok, és pelletes tápanyagok. De ezen kivül szeretei a húst, alutasakos eledeleket, a bőrt, és adhatunk neki akár ételmaradékot is. A szobamacskáknak az ételmaradék nem a legjobb eledel, mert elhizhat! A szobamacskák kevesebbet mozognak, mint a kinnt élő, ún. utcamacskák.

 

Fajtái: a macskának több fajtája ismert. A leggyakoribb bennt tartott faj a házimacska alfa, a perzsa macska és az angóra. De léteznek még : hosszú és rövidszőű perzsa, török angóra, és sok más macskafaj.

 

Hírek

  • Ősz
    2010-09-14 10:17:11

    Lassan beköszönt az ősz. A madaraink ebben az időszakban dobálják el tollaikat, és cserélik téli tollazatra.

    Meglehet, hogy a madár a körmeit is eldobja, de ne ijedjünk meg, mert nincs a madárnak semmi baja. A madár télen téli álmot nem alszik, ezért nem kell semmi olyat betartani, hogy ne zaklassuk, mert téli álmot alszik. A madarat továbbra is lehet foglalkoztatni. Sőt, télen a madarunkra több időnk van, mert bent van köztünk, ezrét kénytelenek vagyunk hozzá szólni.

    A madárnak télen, megfelelő meleget tartsunk, mert megfázhat, ami nem vezet jó dolgokhoz. Biztositsuk be télre a gyógyszereket, és tápozhatjuk a madarat.

Asztali nézet