Diszállatok, és szobanövények bemutatása
Itt megtudhatsz mindent a diszállatokról és szobanövényekről
MENÜ

Kanári (Serinus canaria domesticus)

 

Ma a kanárik a papaájok mellett eléggé felkapott kalitmadarak egyike. Számtalan kanárit tenyésztettek már ki. Több látványos szinváltozata van. A legelterjedtebb a züld szinváltozat. A roller kanári énekre tenyásztett, jellemzúje hogy zárt csőrrel énekel. A legfelkapottabb fajok a Border, Yorkshire, Gloster, ös a Norwich.

A tenyésztés a legjobb szaporitókalitkában végezni. A kalirkába helyezünk filcet és enyhén hintsünk rá madárhomokot. A tojásokat hűvös helyen tartsuk.

 

Étrend: elsősorban kanári magkeverék. De adhatunk neki zöldségeket (tyúkhúr, saláta, spenót, zsázsa, sárgarépa) csak kora reggelkis adagban. Kapjon nevelőtápot, naponta főtt tojást. És minden nap legyen előtte friss viz.

 

Szinváltozatok: Kontyos kanári,kék opál, lizard, piros, sárga, zöld valamint ismertek még az agate, onix és phaeo fajtái.

 

Hírek

  • Ősz
    2010-09-14 10:17:11

    Lassan beköszönt az ősz. A madaraink ebben az időszakban dobálják el tollaikat, és cserélik téli tollazatra.

    Meglehet, hogy a madár a körmeit is eldobja, de ne ijedjünk meg, mert nincs a madárnak semmi baja. A madár télen téli álmot nem alszik, ezért nem kell semmi olyat betartani, hogy ne zaklassuk, mert téli álmot alszik. A madarat továbbra is lehet foglalkoztatni. Sőt, télen a madarunkra több időnk van, mert bent van köztünk, ezrét kénytelenek vagyunk hozzá szólni.

    A madárnak télen, megfelelő meleget tartsunk, mert megfázhat, ami nem vezet jó dolgokhoz. Biztositsuk be télre a gyógyszereket, és tápozhatjuk a madarat.

Asztali nézet