Diszállatok, és szobanövények bemutatása
Itt megtudhatsz mindent a diszállatokról és szobanövényekről
MENÜ

Papagájjátékok: A nagyobb állatkereskedésekben és csomagküldő cégeknél elképesztő mennyiségben kaphatóak papagájjátékok. A legjobb játékok a természetes anyagokból készültek. Pl.: fából, bőrből, kötélből.

A játékoknak fontos szerepük van abban, hogy a papagájokkal elfogadtassunk mindenféle szokatlan formákat és anyagokat, illetve hogy segitsenek kialatkitani a madarak természetes kiváncsiságát, táplálékszerző viselkedését.

Fémből készült játék vásárlásakor olvassuk el a cimkét, vegyünk rozsdamentes acélból készült eszközöket, és kerüljük azokat, amelyek cinket tartalmaznak.

A műanyag játékszerek nem jók az erős csőrű madark számára, mert meglehet az hogy elroppantják, és megehetik, amelyből bajuk is lehet.

A legtöbb papagáj a természetes anyagokat, és szineket kedveli. Az élénk szinű akriljáték lehet nagyon trendi, és szemet gyönyörködtető, a legtöbb papagáj az ijeneket mégis kerüli.

A kifinomult inteligenciójú fajoknak vehetünk fejtörőt is. A papagájnak egy sor elemet össze kell rakni hogy táplálékhoz jussanak. Az ijen játékok azért ajánlatoksa, mert hosszú időre lekötik a figyelmeiket, és fejlesztik a memóriájukat, és kreataivitásukat. A hinták és kötéllétrék nagyszerűek, mert aktivitásra serkentik a madarakat. Szinte majdnem minden fiatal egyed megtanul hintázni. a játékokat jobb válogatni,

A legtöbb papagájnak nem a drága játék,hanem pusztán az, ha az asztalon állva szórakozásból kanalakat, kupakokat, kisebb kartondobozokat vagy száraztészta darabokat hajigálhat a földre. A papagáj sosem unja meg azt a látványt, ahogy ezek a tárgyak a földre hullanak.

 

Hírek

  • Ősz
    2010-09-14 10:17:11

    Lassan beköszönt az ősz. A madaraink ebben az időszakban dobálják el tollaikat, és cserélik téli tollazatra.

    Meglehet, hogy a madár a körmeit is eldobja, de ne ijedjünk meg, mert nincs a madárnak semmi baja. A madár télen téli álmot nem alszik, ezért nem kell semmi olyat betartani, hogy ne zaklassuk, mert téli álmot alszik. A madarat továbbra is lehet foglalkoztatni. Sőt, télen a madarunkra több időnk van, mert bent van köztünk, ezrét kénytelenek vagyunk hozzá szólni.

    A madárnak télen, megfelelő meleget tartsunk, mert megfázhat, ami nem vezet jó dolgokhoz. Biztositsuk be télre a gyógyszereket, és tápozhatjuk a madarat.

Asztali nézet