Diszállatok, és szobanövények bemutatása
Itt megtudhatsz mindent a diszállatokról és szobanövényekről
MENÜ

Sebkezelők

 

Fenn áll a veszély folyamatosan, hogy az állatunknak valami baja eshet a lakásunkba, vagy akár kint az udvaron is. Nagyon fontos, hogy legyünk felkészülve mindenre. Legyen otthon a háztartásba sebkezelő madarak, macskák, vagy akár kis állatok részére is, attól függ milyen állatot tartunk. A papagájok esete a legrizikósabb. Ismertessük a madarainkal az ablakot. könnyen megeshet hogy nekirepül, és szárnytörést szenvedhet. A legrosszabb esetben belsővérzést kap, és belehal. A hörcsög akkor szenvedhet balesetet, ha pl.: emeletes házban lakunk, és leeshet a lépcsőn. ezt azonnal kezelni kell.

A macska elővigyázatosabb állat. Fürge de olykor szenvedhet balesetet. A macskáknál nagyon ritkák a balesetek számai. Egy macska többnyire csonttörést szenved, amit csak állatorvos tud kezelni.

Ha nincs más választásunk, akkor az állatunkat mindenkápp vigyük álatorvoshoz.

 

Hírek

  • Ősz
    2010-09-14 10:17:11

    Lassan beköszönt az ősz. A madaraink ebben az időszakban dobálják el tollaikat, és cserélik téli tollazatra.

    Meglehet, hogy a madár a körmeit is eldobja, de ne ijedjünk meg, mert nincs a madárnak semmi baja. A madár télen téli álmot nem alszik, ezért nem kell semmi olyat betartani, hogy ne zaklassuk, mert téli álmot alszik. A madarat továbbra is lehet foglalkoztatni. Sőt, télen a madarunkra több időnk van, mert bent van köztünk, ezrét kénytelenek vagyunk hozzá szólni.

    A madárnak télen, megfelelő meleget tartsunk, mert megfázhat, ami nem vezet jó dolgokhoz. Biztositsuk be télre a gyógyszereket, és tápozhatjuk a madarat.

Asztali nézet