Diszállatok, és szobanövények bemutatása
Itt megtudhatsz mindent a diszállatokról és szobanövényekről
MENÜ

A megfelelő higiénia

 

A macskák higiéniája nagyon fontos. A macskák tisztitják magukat. Az ürités a legjobb ha egy tálba megy végbe, amit állatkereskedésekben lehet megvásárolni. A tálba mindig tegyünk macskahomokot. A macskahomokot is állatkereskedésekben lehet megvásárloni. A homok cserélése akkor megy végbe, ha már a macska nem tudja hova elkaparni az ürülékét. Akkor a macska jelez, vagy nekünk kell ellenőrizni a homok állását.

Többnyire 3 hetente szokás takaritani a macskahomokot.

Senki sem szivelné el, ha a lakásában a macska szétkaparné a fából készült dolgokat. A macska körme beleszakadhat a parkettába, ezért a legjobb ha vásárolunk neki kaparófát. A kaparófa higiénikus, és egészségesebb a macskára nézve. És persze nem kell figyelni a macskára, hogy ne kaparjon szét valamit.

 

Hírek

  • Ősz
    2010-09-14 10:17:11

    Lassan beköszönt az ősz. A madaraink ebben az időszakban dobálják el tollaikat, és cserélik téli tollazatra.

    Meglehet, hogy a madár a körmeit is eldobja, de ne ijedjünk meg, mert nincs a madárnak semmi baja. A madár télen téli álmot nem alszik, ezért nem kell semmi olyat betartani, hogy ne zaklassuk, mert téli álmot alszik. A madarat továbbra is lehet foglalkoztatni. Sőt, télen a madarunkra több időnk van, mert bent van köztünk, ezrét kénytelenek vagyunk hozzá szólni.

    A madárnak télen, megfelelő meleget tartsunk, mert megfázhat, ami nem vezet jó dolgokhoz. Biztositsuk be télre a gyógyszereket, és tápozhatjuk a madarat.

Asztali nézet