Diszállatok, és szobanövények bemutatása
Itt megtudhatsz mindent a diszállatokról és szobanövényekről
MENÜ

A megfelelő higiénia

 

A hörcsögök szeretnk szemetelni. A megevett maradékokat vissza teszika táljukba, vagy a kaltka aljára dobálják. A hörcsögök kalitkáját a legjobb 2-3 naponta takaritani. Ugyan az az eset mint a madaraknál. A kajamaradék elgombásodhat, és belehalhat az állatunk. A játékokat takaritsuk meg alaposan minden nap.

A kalitkarácsok rendbentartása is fontos. Ha a kisállatunk akváriumba van, akkor az akváriumot legalább 2 hetente mossuk ki alaposan.Ne feledkezzünk meg róla, hogy NEM SZABAD TISZTITÓSZEREKET HASZNÁLNI, mert a párolgás során káros anyagok szabadulnak fel.

Mgfelelő tisztaságban garantált az egészséges az állat egészsége.

 

Hírek

  • Ősz
    2010-09-14 10:17:11

    Lassan beköszönt az ősz. A madaraink ebben az időszakban dobálják el tollaikat, és cserélik téli tollazatra.

    Meglehet, hogy a madár a körmeit is eldobja, de ne ijedjünk meg, mert nincs a madárnak semmi baja. A madár télen téli álmot nem alszik, ezért nem kell semmi olyat betartani, hogy ne zaklassuk, mert téli álmot alszik. A madarat továbbra is lehet foglalkoztatni. Sőt, télen a madarunkra több időnk van, mert bent van köztünk, ezrét kénytelenek vagyunk hozzá szólni.

    A madárnak télen, megfelelő meleget tartsunk, mert megfázhat, ami nem vezet jó dolgokhoz. Biztositsuk be télre a gyógyszereket, és tápozhatjuk a madarat.

Asztali nézet