Diszállatok, és szobanövények bemutatása
Itt megtudhatsz mindent a diszállatokról és szobanövényekről
MENÜ

Nimfapapagáj (Nymphicus hollandicus)

 

Eredeti élőhelyén bizonyos populációk tagjai párosával vagy kiterjedt csapatokban él, mások szabályoan vonulnak, A legkedeltebb kalitmadarak közé tartozik, nagyszerű társ, jól szaporitható. A feészkeltetéshez 35×20×45 cm méretű, 6 cm-es röpnyilással ellátott fészekodút szerezzünk be. Az odú alakja lényegtelen.Az odú aljára szórjunk 4-5 cm vastagon nedves, tőzeggel kevert faforgácsot, amelynek közepébe öklünkkel mélyedést képezve, hogy a tojások ne guruljanak el. Vigyázat! a kotló madarat ne háborgassuk, mert elhagyja a fészket! a költő párokat különitsük el a tobbbiektől (ha többen vannak). A nimfapapagáj kitünő dajkaszülő.

 

Étrend: gyári magkeverék, valamint tablettás, pelletes eleség. Ezenkivül adjunk neki rengeteg zöldséget (különösen ha fiókák születtek), fagyallevelet, fűzgallyakat, csirázott magvakat, valamint pár szelet almát és nyers vagy félig főtt sárgarépát.

 

Szinváltozatok: Normál (vad) szinű papagáj, Lutinó, Sárga fejű, Fehér gyönygyös, Fahéj.

Az albinó szinváltozat teljesen fehér tollú, piros szemű madár.

 

Hírek

  • Ősz
    2010-09-14 10:17:11

    Lassan beköszönt az ősz. A madaraink ebben az időszakban dobálják el tollaikat, és cserélik téli tollazatra.

    Meglehet, hogy a madár a körmeit is eldobja, de ne ijedjünk meg, mert nincs a madárnak semmi baja. A madár télen téli álmot nem alszik, ezért nem kell semmi olyat betartani, hogy ne zaklassuk, mert téli álmot alszik. A madarat továbbra is lehet foglalkoztatni. Sőt, télen a madarunkra több időnk van, mert bent van köztünk, ezrét kénytelenek vagyunk hozzá szólni.

    A madárnak télen, megfelelő meleget tartsunk, mert megfázhat, ami nem vezet jó dolgokhoz. Biztositsuk be télre a gyógyszereket, és tápozhatjuk a madarat.

Asztali nézet