Diszállatok, és szobanövények bemutatása
Itt megtudhatsz mindent a diszállatokról és szobanövényekről
MENÜ

A macska

 

A macskák hihetetlen ügyes, szép, és tiszta állatok. A közönséges macska élettartama átlagosan 10-11 év.

A házimcsaka, és más fajtái több évig is élnek, mivel mindene megvan adva, és féltve van a veszélyektől. Az már egyy másik probléma, ha a macskánk elszökik. Az állat csak úgy magától nem fog elmenni tőlünk. Az eltávozást okozhatja a nem megfelelő tartás, kinzás, és többek közt az éheztetés is. A macska kényes állat, és nem szeret fürdeni. A legtöbben a szobamacskát fürdetik, pedig a macsa irtózik tőle. A macskák többszöri fürdetés után elvesztik a nyalogató tulajdonságukat, és azokat a részeket a bőrön mejek öntisztitást képetek, és megbüdösödnek. Ugyan igy van ez a kutyáknál is. A kis állatokra (tengerimalac, papagáj) ez nem vonatkozik.

 

A részletesebb leirásert nézd meg a Macska menüpontot.

 

Hírek

  • Ősz
    2010-09-14 10:17:11

    Lassan beköszönt az ősz. A madaraink ebben az időszakban dobálják el tollaikat, és cserélik téli tollazatra.

    Meglehet, hogy a madár a körmeit is eldobja, de ne ijedjünk meg, mert nincs a madárnak semmi baja. A madár télen téli álmot nem alszik, ezért nem kell semmi olyat betartani, hogy ne zaklassuk, mert téli álmot alszik. A madarat továbbra is lehet foglalkoztatni. Sőt, télen a madarunkra több időnk van, mert bent van köztünk, ezrét kénytelenek vagyunk hozzá szólni.

    A madárnak télen, megfelelő meleget tartsunk, mert megfázhat, ami nem vezet jó dolgokhoz. Biztositsuk be télre a gyógyszereket, és tápozhatjuk a madarat.

Asztali nézet